Новини

Колко струва подготовката на инвестиционен европроект?

29.03.2016

Най-добрият вариант е консултантът да е с вас от началото до края на процеса.
Европейските програми предоставиха възможност на предприемчивите да реализират успешни и не чак толкова бизнес инициативи в различни сектори. В България хората, които успяват да получат европейско финансиране, не са никак малко, но още по-голям е броят на тези, които все още изпитват недоверие или се колебаят да предприемат стъпки в тази посока.
Ако попиташ Google, колко струва подготовката на инвестиционен проект по европейска програма, ще попаднеш на всякакви материали, даващи информация от това кои са най-важните стъпки, логически елементи, индикатори и аспекти на даден проект, до това колко е важен крайният резултат, качеството на проекта и др. Без съмнение всички тези елементи са много важни, но като че ли остава един много важен момент за всеки инвеститор, а именно каква е инвестицията, която трябва да направи, за да се подготви един такъв проект.

Прочети още...Как ще се оценяват проектите за иновации на стартиращи предприятия?

17.02.2016

Иновативният капацитет на екипа и степента на техническата му готовност носят най-много точки на кандидатите в процедурата.
Докато 2015 г. беше посветена основно на три процедури по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за подобряване на производствения капацитет на различни типове малки и средни предприятия, 2016 г. се очертава като година за подкрепа на иновациите с три процедури: за внедряване на иновации от предприятия с поне три приключени финансови години; за развитие на иновации в стартиращи предприятия (т.е. с по-малко от три приключени финансови години) и за разработване на продуктови и производствени иновации.

Прочети още... КЗК отмени процедурата за избор на одитор за земеделските субсидии

27.07.2015

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на министъра на земеделието и храните за откриване на процедурата за определяне на сертифициращ орган за плащанията, които прави Държавен фонд "Земеделие" с европейски средства. Фондът изпълнява ролята и на разплащателна агенция.
Сертифициращият орган трябва да прави одит на изплащаните по европейски проекти средства в периода 16 октомври 2014 г. – 15 октомври 2018 г. Комисията е взела решението си, след като е получила жалба от "Делойт България" ЕООД в началото на юни. Забавянето на избора подлага на риск възстановяването от Брюксел на платени вече от бюджета субсидии на земеделските производители.

Източник: www.capital.bgМегафонд ще управлява средствата от Европейския съюз

19.05.2015

Правителството ще направи Фонд на фондовете, който да обедини управлението и контрола по харченето на европейските фондове. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов на дискусия за еврофондовете в столицата. Според него, по този начин финансовите инструменти ще са структурирани под общо управление, а финансовите инструменти по различните оперативни програми могат да бъдат обединени и да достигат до бенефициентите като пакет.

Източник: www.bia-bg.comИнтерактивна карта на всички спечелени проекти по Фаза 1 и 2 на Инструмента за МСП (SME Instrument)

05.05.2015

Интерактивна карта на всички спечелени проекти по Фаза 1 и 2 на Инструмента за МСП (SME Instrument)

Прочети още ...
Orgy